Specialisten

Stylingentrends: een interieurontwerp maak je samen

“Ik merk vaak dat klanten er zelf niet uitkomen als ze voor de taak staan om hun interieur opnieuw vorm te geven. Vaak ontbreekt de rust en het overzicht. Het inschakelen van een interieurstylist kan dan echt een meerwaarde zijn. Wat ik kan toevoegen? Eenheid in de uitstraling, warmte, sfeer en rust. En je voorkomt miskopen.”


Dat zegt Inge Jongste van Stylingentrends. Sinds 2011 begeleidt zij als zelfstandig interieurontwerpster klanten bij de (her)inrichting van hun woonkamer en/of andere ruimten in hun huis. “Ik doe dit al relatief lang, want tien jaar geleden was het niet bepaald vanzelfsprekend om een interieurstylist in te schakelen. Het was bijna een taboe. Maar dat is inmiddels gelukkig veranderd. En waarom ook niet? Een deskundige van buitenaf kan met een open, maar ook kritische blik kijken naar je woonwensen en de mogelijkheden.”

Inge biedt op haar website www.stylingentrends.nl verschillende uitgewerkte pakketten aan, zowel voor particulieren als bedrijven. Van een online flitsadvies of flitsadvies aan huis tot een basis- en een totaal interieurplan. “Die pakketten zijn een leidraad voor klanten, zodat ze – ook budgettair – kunnen bepalen welke richting ze op willen. Maar elke woonwens is anders, en dat maakt dat ook elk interieuradvies op maat gesneden is. Ik werk dan ook niet aan de hand van een vaste interieurstijl, maar geef concreet vorm aan wat mijn klanten voor ogen hebben. Toch hoor ik wel eens terug dat ik een eigen stijl heb, maar die zit hem toch vooral in het aanbrengen van rust, balans en eenheid. En ik probeer vaak meerdere stijlen te mixen. Maar de uitgangspunten van de klant staan altijd voorop. Samen gaan we op zoek naar het ideale interieur.”

Verwachtingen

Inge bepaalt deze uitgangspunten aan de hand van een intakegesprek. In deze coronatijd kan dat online, maar ze komt, indien mogelijk, bij voorkeur bij de mensen thuis. “Dat laatste geeft mij al veel aanknopingspunten, omdat je kunt zien waar hun voorkeuren naar uitgaan. We bespreken dan de verwachtingen, wat ze mooi vinden en hoe ze in het leven staan. Ik filter dan wat hen aanspreekt en werk dat op kantoor uit tot een mooi samenhangend geheel. Samen werken we van daaruit toe naar een aansprekend eindresultaat. Uiteraard stellen we ook het beschikbare budget vast, al was het maar om teleurstellingen te voorkomen. Want wat heb je eraan als ik enthousiast een voorstel presenteer dat vervolgens niet haalbaar is? Soms zit er een uitdaging aan het werken binnen een vaststaand budget, maar die ga ik graag aan.”

Zoals Inge ook graag de uitdaging aangaat om te werken met vooropgestelde uitgangspunten. “Soms, met name bij een nieuwbouwwoning, willen bewoners werkelijk alles vervangen, maar vaak willen ze voortborduren op een bestaande inrichting, of bepaalde elementen laten terugkeren in hun nieuwe interieur. Zo kun je bijvoorbeeld een kast in een andere kleur laten overspuiten, zodat deze weer helemaal in het nieuwe ontwerp past. Ik ben sowieso voor hergebruik en duurzaamheid, bijvoorbeeld door te kiezen voor natuurlijke materialen. Dat laatste speelt ook bij klanten steeds meer.”

Vloerbedekking

Ontwerpen en indelen zat er bij Inge al van jongs af aan in. “Ik had als kind een piepklein kamertje, maar ik veranderde dat toch met grote regelmaat”, verhaalt ze lachend. “En als tiener vroeg ik al eens vloerbedekking voor mijn verjaardag.” Toen ze door het verlies van haar vorige baan op een kruispunt in haar leven kwam te staan, besloot ze het erop te wagen: “Ik had al opleidingen gevolgd aan het ondernemerscollege en het Hout & Meubileringscollege. Als interieurstyliste volgde ik aanvullend opleidingen verkoopstyling en woningfotografie. Dat laatste vooral voor de verkoop door makelaars, maar juist daardoor is het balletje gaan rollen, ook door aanbevelingen van tevreden klanten.”

Door de toenemende aanvragen voor interieurstyling koos ze definitief hiervoor. “Want dit is echt waar mijn hart ligt: mensen helpen bij het creëren van een sfeervol huis dat tevens rust en eenheid uitstraalt.”


T 06-43763472
info@stylingentrends.nl
www.stylingentrends.nl
Bezoekadres (op afspraak): Woutersweg 2b, ’s-Gravenzande