Lokaal nieuws woensdag 15 december 2021 Bron: Heemtuinen Vlaardingen

Bomen verplanten

De plannen voor De Heemtuinen hebben gevolgen voor een aantal bomen die nu nog op de toekomstige bouwlocatie staan. Die willen we natuurlijk behouden en daarom voerden de boomspecialisten van Copijn een verplantbaarheidsonderzoek uit. 

Eerst werd een visuele inspectie uitgevoerd waarbij onder andere werd gekeken naar boomsoorten, de diameter van de stam en kroon, de conditie van de boom en eventuele afwijkingen. Daarna volgde een ondergrondse inspectie, waarbij de kwaliteit van het wortelgestel en de bodem werd onderzocht. Nu al zijn 9 haagbeuken verhuisd naar een tijdelijke plek. Deze kunnen na de bouwwerkzaamheden teruggeplaatst worden in het project. Ondertussen wordt gekeken of er nog meer bomen verplant kunnen worden. Zo ontstaat straks een mooi groen straatbeeld met al een aantal volwassen bomen.

Meer weten over Heemtuinen Vlaardingen

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Vlaardingen.

Aanmelden