Buizengat Oost

Vlaardingen - Vlaardingen
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Over dit project

De gemeente Vlaardingen heeft de ambitie het gebied Buizengat-Oost te laten ontwikkelen tot een kwalitatief hoogwaardige woonwijk met een eigen identiteit, waarbij de kracht van de directe omgeving, zoals 't Hof en het Oranjepark en de Hoflaan optimaal benut worden. Het te ontwikkelen gebied bestaat uit het gebied begrensd door de Westlandseweg, de Van Linden van den Heuvellweg en de Hoflaan en uit het voormalig evenemententerrein gelegen ten westen van de Hoflaan tegenover 't Hof.

De locatie heeft een unieke ligging: dichtbij de binnenstad van Vlaardingen en aan de rand van de gerenoveerde historische stadsparken. Het gebied ligt bij de havenarm van het Buizengat en grenst aan het nieuwe woongebied Buizengat West. De ligging geeft de locatie een bijzondere kwaliteit.

De opgave voor Buizengat-Oost betreft het ontwikkelen van een gevarieerde woonwijk met grondgebonden woningen (diverse typen), appartementen en eventueel vrije kavels, gericht op het (middel)dure segment in zowel huur als koop. De ontwikkeling draagt bij tot de in APW omschreven doelstellingen: meer koopwoningen in hoger segment ter differentiatie van woningaanbod en bevolkingsamenstelling . Door het gevarieerde woningaanbod, moeten gezinnen, jongeren en ouderen in de woonwijk hun plek kunnen vinden.

Na beƫindiging, vanwege onvoldoende resultaat, van de aanbesteding voor een ontwikkelaar voor Buizengat-Oost, heeft de gemeente een marktconsultatie gehouden om te bepalen op welke wijze in de huidige marktomstandigheden de locatie ontwikkeld zou kunnen worden. Uit de ontvangen adviezen heeft de gemeente een conclusie en uitgangspunten opgesteld voor vervolg van de ontwikkeling. Hierin zijn meegenomen de gemeentelijke ambities voor woningbouwontwikkeling, zoals omschreven in Actieplan Wonen en Gebiedsvisies.

Belangrijke conclusie uit de marktconsultatie is dat de locatie zich prima leent om te worden ontwikkeld tot een kwalitatief hoogwaardige woonwijk met een eigen identiteit, waarbij de kracht van het gebied en de directe omgeving optimaal benut worden. Ter verkrijging van een optimaal resultaat uit de ontwikkeling is geconcludeerd de noodzaak om gedurende de gehele ontwikkeling te kunnen anticiperen op de dan geldende behoefte uit de markt, waarbij de uitgangspunten voor een kwalitatief hoogwaardige woonwijk met een eigen identiteit als basis blijven gelden. De marketingstrategie voor het onder de aandacht brengen van het gebied en de te ontwikkelen woningen, zowel binnen als buiten Vlaardingen, is ook een belangrijk element in de huidige woningmarkt.

In lijn met de adviezen uit de marktconsultatie heeft de gemeente besloten voor het vervolg van de ontwikkeling van het gebied een intentieovereenkomst te sluiten met een ontwikkelaar, met wie zij de ontwikkeling verder uit wil werken tot een overeenkomst over de ontwikkeling van het gebied.

De gemeente heeft op 5 februari 2013 met een ontwikkelaar een intentieovereenkomst gesloten, waarin zij de intentie uitspreken voor de zomer van 2013 te komen tot een samenwerkingsovereenkomst. Deze samenwerkingsovereenkomst beschrijft de gefaseerde verkoop van grond voor de ontwikkeling en realisatie van een woonwijk, die ruimtelijk, esthetisch en financieel voldoet aan de uitgangspunten van de gemeente.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Buizengat Oost
Koopwoningen
100 (waarvan 100 beschikbaar)
Type woningen
(Patio)Bungalow, 2-onder-1-kap, Appartement, Eengezinswoning, Geschakeld, Hoekwoning, Penthouse, Tussenwoning, Vrije kavel, Vrijstaand

Voorzieningen

Parkeren
Parkeerplaats
Tuin
Tuin
Eigendom
Volle eigendom
Balkon
Balkon
Overige
Lift

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Vlaardingen.

Aanmelden